Ako pripraviť dobrú kávu správne a zároveň ľahko?
S french press to dokážete v 7 krokoch:
1 Sklenenú časť predhrejte preliatím vriacou vodou
2 Vyberte sitko a vložte stredne hrubú čerstvo zomletú kávu (ideálne hrubosť označovaná ako french press)
3 Prevarte vodu a nechajte ju asi pol minúty odstáť (dostane sa na ideálnu teplotu 93 °C) Potom jej polovicu nalejte do french press
4 Po 20 sekundách sa vytvorí na hladine krusta Potom dolejte kávu zvyškom vody a asi po 1 minúte dobre premiešajte
5 Nasaďte vrchnú časť s filtrom tak, aby filter zašiel pod kávovú krustu na hladine Počkajte asi 3-4 minúty
6 Potom piest so sitkom pomaly a opatrne stlačte ku dnu
7 Ihneď po stlačení všetku kávu z french press prelejte do kanvice, termosky alebo hrnčekov